Google update 21 april

Het hebben van een responsive website is van steeds groter belang. Natuurlijk is gebruiksgemak een belangrijk voordeel maar nu heeft het ook een positief effect op de SEO. Google heeft aangegeven om op 21 april een update uit te rollen die rekening houdt met de mobile friendliness van een website. Een website die geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten kan ook niet op een goede manier weergeven worden en is daarom minder relevant. Google vindt dat webmasters de verantwoordelijk hebben om hun website op een goede manier toegankelijk te maken voor bezoekers.

Hoger scoren met mobile webdesign

Webmasters die hier geen gehoor aan geven zullen hun concurrenten zien stijgen terwijl zij zelf dalen. Wees uw concurrentie snel voor door te profiteren van hun nalatigheid. Er zijn meer mogelijkheden dan alleen responsive webdesign. Het laten maken van een aparte mobiele website is ook een optie. De mobiele website heeft zijn eigen webdesign en broncode en staat in een submap van de server. Er kan in dat geval in de code worden aangegeven dat de alternatieve website moet worden weergeven op mobiele apparaten.

Een mobiele versie van uw website maken

Mogelijk is het ook een idee om een volledig nieuwe website te laten maken. Om tijd en geld te besparen kunt u ook WordPress of Magento gebruiken met een responsive templates. Hierdoor bespaart u op het laten maken van een uniek webdesign. U heeft ook het voordeel dat deze templates vaak al getest zijn op conversie. U zult dus dubbel kunnen profiteren door beter gevonden te worden en beter te converteren.